Hoppa till huvudinnehåll
<<< Djurens Rätt

Ljusmanifestation på Pälsfria Fredagen 24 november

På Pälsfria Fredagen 24 november håller Djurens Rätt Karlskrona ljusmanifestation på Klaipedaplatsen kl 16-18.

Du som vill får gärna tända ett ljus för alla de minkar som dödas i Sverige vid den här tiden på året enbart för sin päls. Vi kommer dessutom ha en gallerbur som visar hur minkarna lever. Du är också varmt välkommen att hjälpa till med att dela ut flygblad om djurens situation.

I Sverige finns det ca 70 minkfarmer, varav ett 30-tal av dem befinner sig i Blekinge. I november och december gasas ca 1 miljon minkar ihjäl med koldioxid för att sedan flås på sin päls. Trots att 8 av 10 svenskar är emot minknäringen får den fortsätta.

Den päls som säljs som detaljer på jackor m.m. i den svenska handeln kommer huvudsakligen från andra länders pälsindustrier där lidandet också är stort. Ibland är till och med pälsprodukter felmärkta, vilket gör det svårt för konsumenter att göra medvetna val. Därför vill vi uppmana att handla från företag som anslutit sig till Pälsfria listan.

Alla är välkomna att delta så mycket de själva vill, eller bara komma förbi. Tillsammans gör vi våra röster hörda för de som inte har någon!

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.