Hoppa till huvudinnehåll
<<< Djurens Rätt

Hur djurvänliga är de lokala politikerna och partierna?

Den 9 september 2018 är det dags för val till riksdag, landsting och kommun. För att du som tänker på djuren ska kunna göra ett enklare val har vi undersökt hur politikerna i Karlskrona kommun ser på djurfrågor och sammanställt resultaten.

Partierna i Karlskrona kommun

Tidigare i år skickade  vi ut en enkät till partierna i kommunfullmäktige i Karlskrona med sju olika frågor. Tyvärr har inte alla partier svarat på enkäten. De som svarat är Centerpartiet, Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Se sammanställningen av svaren i vår valguide: Karlskrona Valguide

Riksdagskandidaterna Blekinge län

Vi har även undersökt hur djurvänliga riksdagskandidaterna är i valkretsen Blekinge län. Läs sammanfattningen här: Riksdagskandidater Blekinge län

Frågor som Djurens Rätt tycker är viktiga att lyfta fram inför valet är:

  • Avveckling av pälsdjursfarmning
  • Övergång till djurfri forskning
  • Halverad köttkonsumtion till 2030
  • Rätt till utevistelse för alla grisar, hönor och kycklingar
  • Förhindra hemlöshet bland katter
  • Införandet av en expertmyndighet för djurskydd

Ett enkelt och effektivt sätt att påverka är att ställa frågor till partierna och politikerna om djurrätt och djurskydd. Du kan till exempel ställa frågor i valstugorna, i sociala medier och via mail.

Djurens Rätt har även granskat riksdagens agerande den senaste mandatperioden och  partier och riksdagsledamöters politik. För vår kartläggning av politiken och vårt valmanifest, se våra valsidor :  Val 2018

 

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.