Hoppa till huvudinnehåll
<<< Djurens Rätt

Djurens Rätt Karlskrona startar namninsamling om att kommunen bör hjälpa vilda skadade djur

swan-271442_1920

Många vilda djur skadas på olika sätt i både naturen och urbana miljöer, vilket medför ett stort lidande för dem innan de kanske till slut avlider om de inte få vård i tid. Därför har Djurens Rätt Karlskrona lämnat in ett medborgarförslag och startat en namninsamling om att kommunen  bör rikta stöd till lokal viltrehabilitering för vilda smådjur.

De flesta medborgare vill hjälpa skadade vilda djur, men vet inte var de ska vända sig när de hittar ett. Ett lokalt exempel är den unga svanen som låg strandad på isen vid Kilströmskaj i mitten av februari, som dog efter flera dagars lidande.

Skriv under för att kommunen bör satsa på och rikta stöd till en lokal där viltrehabiliterare ska kunna jobba med skadade mindre vilda djur!

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.